• +998 71 208 70 77
  • E-mail: Easttea1000@mail.ru

Keniya choyining o’ziga xos xususiyati uni pestitsidlardan foydalanmasdan etishtirish usullaridadir. Keniya choyining 90% dan ortig’i qo’lda yig’iladi. O’ziga xos iqlim va plantatsiyalarning baland tog’li joylashuvi tufayli Keniya choyi eng ekologik toza hisoblanadi.

Keniya iqlimi, ekvator bo‘yidagi baland tog‘lar, unumdor vulqon tuproqlari choyga unutilmas, yumshoq, nozik va yoqimli hid beradi. Damlangandan keyin choy kahrabo, qizg’ish va shaffof rangga, o’ziga xos boy ta’mga ega. Sut yoki qaymoq choyning mazasini to’ldiradi va unutilmas ta’m beradi.

Keniya qora choyi nafaqat ajoyib ta’mi tufayli, balki kasalliklarning oldini olish uchun ham ichiladi.

  • Choy yurak-qon tomir tizimini barqarorlashtiradi.
  • Saraton kasalligi ehtimolini kamaytiradi.
  • Keniya choyi virusli kasalliklar va shamollashning oldini olish uchun ajoyib vositadir.

Choy tetiklantiruvchi ta’sirga ega, kun bo’yi quvvat beradi, shuning uchun ish tartibi yo’q va charchoq hissi bo’lgan odamlar uchun tavsiya etiladi. Uning tarkibida kofein ko’p bo’ladi.

Keniya choyini qanday tayyorlash mumkin?

Bu an’anaviy yoki noodatiy tarzda amalga oshirilishi mumkin. Birinchisi hammaga ma’lum: siz isitilgan choy damlanadigan choynakga quruq choy solib, 3-5 daqiqa davomida + 95-97 C dagi qaynagan suv quyishingiz kerak.

Asl choy shinavandalari uchun sutli Keniya choyi:

  1. Idishda suvni qaynating va unga sut qo’shing.
  2. Ikkalasini birga qaynating.
  3. Qaynayotgan suyuqlikka quruq choy barglarini tashlang.
  4. 2-3 daqiqa qaynating.
  5. Piyolalarga quying.
  6. Agar xohlasangiz, shakar va yana sut qo’shing.

Keniya choyining xushbo’y va lazzatli ta’midan bahramand bo’ling!

(+998) 71 208 70 77